Expertnieuws


30 september 2020: deadline compensatie transitievergoeding "oude gevallen"

 

Naderende deadline  

Werkgevers kunnen bij UWV een compensatie aanvragen voor de transitievergoeding die is betaald aan een werknemer waarvan de arbeidsovereenkomst is beëindigd vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid én de betreffende werknemer ook daadwerkelijk ziek uit dienst is gegaan.

De overeenkomst kan zijn beëindigd door middel van opzegging, ontbinding of met wederzijds goedvinden. De arbeidsovereenkomst kan ook van rechtswege zijn geëindigd.

Voor "oude gevallen" (dit zijn transitievergoedingen die zijn betaald tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020) is het aanvragen van een compensatie nog slechts mogelijk tot en met 30 september 2020.

Voor "nieuwe gevallen" (dit zijn transitievergoedingen die zijn betaald vanaf 1 april 2020) geldt de deadline van 1 oktober 2020 niet. In dat geval dient de compensatie te worden aangevraagd binnen 6 maanden na betaling van de transitievergoeding.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij de aanvraag van de compensatie of heb je andere vragen omtrent dit onderwerp? Neem contact op met Dutch Legal Experts!

 

16 september 2020